Publisert
25. november 2021
Skrevet av Tone Mercedes Bøckman

Kim (34) fulgte gründerdrømmen - jeg sa opp jobben og satset alt

Kim Kjellemyr dro fra fast jobb som avdelingsleder og økonomisk trygghet for å starte for seg selv. - Å ha kontroll på økonomien er et “must”, sier gründeren.

Kaffekopper, julebrus og sushi på deling: 3 unge menn og 1 en tekstforfatter sitter, lettere henslengt, rundt et møtebord i Drangedalsvegen 100 i Porsgrunn for en prat. 

Hva har dere lyst til å snakke om i dag, spør jeg, den eneste i rommet som har tatt på seg skjørt for anledningen og noterer ivrig i notatblokken sin. 

- Vi vet så godt som noen hvor beinhardt livet som gründer kan være, sier Sondre Døli, én av de to gutta bak det skybaserte regnskapsbyrået, Aicono. 

- Det er lange dager og mye jobbing, men å være sin egen sjef har definitivt også noen fordeler, smiler Mats William Lia, gründerkompanjogen til Sondre. 

Mange går rundt med en drøm om å starte for seg selv uten at de tør å realisere det i virkeligheten. En vanlig årsak for å holde igjen, er frykten for økonomi og regnskap. 

- Det er vår drøm å få slutt på dette, regnskap skal være enkelt og forståelig, skytes det inn fra to entusiastiske gutter over bordet. 

Det er tydelig at de brenner for tall mer enn oss andre i rommet. 

- Hva er det som er spesielt med Kim, da? undrer jeg meg med notatblokken. 

-  Vi har bedt om å få følge Kim på veien for å høre om hans erfaringer som nyoppstartet gründer, sier Mats. Mennesker som tør å gå fra fast jobb til å starte opp selv, heier vi veldig på. 

Ingen regnskapserfaring 

Kim Kjellermyr har 16 års erfaring som elektriker i fire ulike selskaper. Selv om det har vært tøft å etablere seg og skaffe nok kunder, så Kim tidlig at forutsetningene for å lykkes som egen sjef, var tilstede. 

- Den største barrieren var nok regnskapsdelen siden jeg ikke har tidligere erfaring fra dette. Via en felles venn ble jeg kjent med Sondre og Aicono, da løsnet det. 

Skal du drive for deg selv er det et “must” å ha kontroll på økonomien fra dag én. Selv driver han elektrikerfirmaet Kjellemyr Elektro AS fra sin egen garasje på Bøle. Dette er han fornøyd med og mener det gir han både økonomisk fleksibilitet og konkurransedyktige priser. 

- Når jeg vet hvordan økonomien min ser ut til enhver tid, vet jeg hvor jeg skal fokusere framover. Skal jeg ekspandere? Investere? Avvente? Det er her systemene Aicono bruker er uunnværlige, fortsetter Kim. Automatiserte prosesser

Gjennom programmer, som anerkjente Tripletex, har Kim tilgang til den nyeste teknologien som forenkler en rekke prosesser i hverdagen hans. Ulikt fra mange andre skybaserte regnskapssystem, tilbyr Aicono også full regnskapsbyrå-service. 

- Hos oss velger kunden om de vil gjøre alt selv, noe selv eller sette alt bort. Våre rådgivere har ett eneste mål for øyet: å hjelpe kundene våre til å nyttiggjøre seg av eksisterende teknologi og muligheter, sier Sondre. 

- Det er mange systemer som markedsfører at du kan gjøre alt selv, var det oppe til vurdering? 

- Jeg vurderte andre regnskapssystem, ja, men den tryggheten som det gir meg å ha en “onkel” som ser meg over skulderen og sjekker det jeg gjør underveis, er verdt hver krone, forteller Kim uten å nøle.  

Tripletex er et program som oppdateres flere ganger om dagen med nye ting som skal gjøre regnskap, lønn, fakturering, rapportering og mye annet raskere, enklere eller bedre.


- Er det for godt til å være sant? 

- Nei, det er det ikke. Systemet er intuitivt, oversiktlig og godt tilrettelagt for vekst, noe jeg absolutt satser på i framtiden. I tillegg har jeg fått tilpasset systemet til mitt behov som elektriker gjennom ulike integrasjoner, sier Kim.

Klokken på veggen viser at sushi og julebrus for lengst må ha blitt en ugjenkjennelig masse i fire fulle magesekker. Det nærmer seg slutten på den hyggelige praten med 3 unge menn denne kvelden. 


Gode råd

Én siste ting har jeg lyst til å spørre Kim om før jeg runder av, sier jeg: - Hva ville du sagt til andre som går rundt med en gründerdrøm i magen? 

- Gjør en grundig markedsanalyse for å se om ideen din er gjennomførbar og lønnsom. Er svaret ja så grip muligheten! Hvis man trives med arbeidet man gjør så gjør det ingenting å arbeide lange dager. Og regnskap? Lett som en plett, smiler Kim lurt. 

Så der har dere det: Carpe Diem, morgendagens gründere. Ingen grunn til å sitte på gjerdet!