Publisert
13. april 2023
Skrevet av Tone Mercedes Bøckman

Gründerekteparet fra Ålesund tok Grenlandsgutta med storm

Dette er historien om fire utradisjonelle personligheter i en meget tradisjonell bransje. I en verden hvor gammel maksime tilsier noe sånt som traust og satt, fortsetter disse fire å ta kvantesprang inn i fremtiden.

Når 2 + 2 = 4
De høres nesten forelska ut når de prater om hverandre. Sondre Døli og Mats William Lia har møtt sine likesinnede, et gründerektepar fra Ålesund. Det hele starter tilbake i 2021. Linda Mari Eilertsen Hatmosøy og hennes ektemann, Bjørn Hatmosøy Eilertsen, frekventerer årets hit-app. Clubhouse er en sosial plattform som ble voldsom populær en stund. For de som liker å følge med i tiden var det naturlig å utforske plattformens potensiale. Her kunne man blant annet ha interaktive podcaster om ulike tema. Sondre og Linda, to ukjente mennesker på hver sin kant av landet, nerdet seg sammen og dypdykket ned i alt fra økonomi, rekruttering, teknologi og fremtid.  

Året etter havner de tilfeldigvis på bord sammen under årets store begivenhet i regnskapsbransjen. Det er snakk om heder og ære under årets galla for blåskjortene. Å være nominert til prisen “Årets Overskudd” er en ære man ikke skal ta lett på. Sondre var nominert i 2021, og denne gangen sitter Aicono-gutta med Linda, som ikke bare er nominert, men også stikker av med seieren. Det jubles rundt bordet og kjemien som allerede sirkulerer rundt de fire gründerne blir ikke mindre, ettersom kvelden siger til natt, og champagnen bruser lett i høye glass. 

Ukene går og julefreden senker seg i Grenland. Mats og Sondre tar velfortjent fri. Likevel piper det på telefonen midt på natta. Det er Linda og ektemannen, Bjørn. De er i utlandet, men må du så må du. Dette kunne ikke vente. - Har du og Mats lyst til å skape noe sammen med oss? lyder meldingen. Selv i halvsøvne vet Sondre svaret. 


Aicono Ålesund
På andre siden av fjell og fjorder, har Linda og Bjørn solgt en svært suksessfull oppstartsbedrift. Flytsona er et regnskapsbyrå som på mange måter har vært Aicono-gutta sin inspirasjon. Lenge før de ble kjent med hverandre. Filosofien til Linda og Bjørn har alltid vært nyskapende og fryktløs. De har meninger som de tør å ytre og har vært foregangspersoner i en bransje de mener må omstille seg i takt med det digitale skiftet. - Regnskapsførers rolle endrer  seg ut i fra kundenes behov, og rollen har gått gradvis over i en rådgivende rolle, sier Bjørn. Og han burde vite med 30 års erfaring bak seg som “Business Consultant”.  

- Bjørn sin kompetanse er unik for oss for å styrke vår posisjon som kompetansehus, tilføyer Sondre. 

- Og Linda har lenger regnskapserfaring enn meg, skyter Mats inn. 

Den pragmatiske tilnærmingen lover godt for samarbeidet de har startet. Den nye avdelingen i Ålesund er allerede i gang med å søke etter rekrutter og de kan blant annet friste med muligheten for å bli medeier.

 - Vi er et firma som skroter den gammeldagse tittelen "regnskapsfører". Hos Aicono er det teknologien som fører regnskapet. Magien er å lage verdiskapende tjenester for kundene, sier Linda. 

Ønsker du å jobbe i et tradisjonelt regnskapsbyrå er nok ikke Aicono den rette veien å gå. Har du derimot visjoner om nye bransjestandarder, er en problemløser, har teknisk forståelse og pågangsmot - ja, da er mulighetene mange, skal vi tro de spreke gründerne.