Publisert
12. mai 2022
Skrevet av Tone Mercedes Bøckman

Moldenseren som aldri ga seg

Life is like a camera. Focus on what’s important. Capture the good times. Develop from the negatives, and if things don’t work out, take another shot.

Slik starter vi historien om den 40 år gamle tobarnsmoren fra Molde. Dialekten bærer preg av 20 år i Grenland, men du får aldri Romsdalen helt ut av Kristin. Den stillfarne moldenseren tar grep og man kan skimte en skøyer bak den litt private framtoningen. - Jeg kan en Molde-vits, vil dere høre? Det nikkes rundt bordet. Spenningen bygger seg opp. - Jeg skulle fortelle en vits på moldedialekt, men så tenkte jeg "orkidè?

Etter noen smertefulle sekunder går endelig lyset opp. Latter. Tok du den?

 

Praktikeren

Kristin Hostad beskriver livet sitt som litt «hummer og kanari.» I motsetning til den gjengse regnskapsføreren blir Kristin ansatt i Aicono grunnet hennes realkompetanse, ikke formelle kompetanse, forteller Sondre Døli, én av gründerne bak Aicono. - Kristin har et langt bredere erfaringsgrunnlag enn de som kommer rett fra skolebenken. Med hennes mangfoldige og praktiske bakgrunn, har hun flere knagger å henge fra seg på.

 

Intuitiv, målbevisst, ivrig og tilegner seg kunnskap raskt, er adjektiver som sitter løst hos Sondre når han skal beskrive deres siste ansettelse. Kristin startet i en 50 % stilling 1. april og trer inn 100 % fra 1. august. Med dette er hun første jente på Team Aicono. Med tiden håper de å bli flere.

 


Veien til ansettelse

Selv om Kristin raskt ble lagt merke til i søkerbunken, var utdannelse gjenstand for avslag. En tilbakemelding som lett kan ta motet fra den beste. Men moldenseren nektet å gi opp. Hennes livsmotto, at livet er som et kamera, har stått sterkt i Kristin sitt liv. Hennes respons på avslaget: - Hva kan jeg gjøre bedre? Dette er jobben jeg ønsker meg!

-   Som arbeidsgiver er dette et spennende spørsmål å få, sier Sondre. Et spørsmål altfor få tør å stille. Vi ble enige om at hun skulle få ta en sertifisering i regnskapsprogrammet vårt Tripletex, uten videre lovnader. Dette er en omfattende sertifisering, en som Kristin ikke nølte med å begi seg ut på. Etter dette ble hun invitert på et nytt intervju som ble avsluttet med praktiske oppgaver, forteller Sondre.

Interessen for regnskap kom under advokatsekretærstudiene. Her var regnskap et eget fag og i løpet av hennes karriere som advokatsekretær hos Advokatene Skien, fikk hun ytterligere praksis.

-   Jeg var aldri i tvil, påpeker Kristin. Helt siden jeg så stillingsannonsen visste jeg at dette var stedet for meg. «Regnskap etter den nye normalen», digitalisering og effektivisering, nevner Kristin og referer til grunnpilarene i Aicono. Flexitid og kort vei til jobb var selvfølgelig ingen ulempe det heller, humrer hun tilfreds.

Historien om Kristin er en solskinnshistorie, og sannelig trenger vi noen av dem. De siste årene har vi bekjempet globale pandemier, en grufull krig har rammet kontinentet vårt, inflasjonen er faretruende høy, bedrifter sliter og Ola og Kari Nordmann på 82 har frosset i vinter.

Det føles fint å avslutte med litt solskinn. Ikke gi opp drømmene dine, du som sitter der og lurer på ditt neste trekk. Hardt arbeid lønner seg.