Publisert
11. november 2022
Skrevet av Tone Mercedes Bøckman

En modig helomvending

Klaudia Matelonek (32) har nådd et veiskille på reisen sin. Etter et dypdykk ned i sin egen bevissthet, tar hun et uvanlig veivalg. Hun sporer av, ut på en ukjent sti. I over ett år har hun pløyd seg gjennom ukjent mark. Nå har tiden kommet for å høste den søte frukten av hardt arbeid.

Forløpet 

Klaudia er født i Polen, men ble umiddelbart forelsket i Norge da hun var på besøk for første gang. I 7 år har dette vært hennes hjem og hun har rukket å bo både på Vestlandet og i Vest-Telemark, før Porsgrunn ble fast base. For 3 år siden ble hun mamma til vesle Chloe, og som seg hør og bør, spiser mammarollen mye av tiden. Skulle tiden derimot strekke til, finner du gjerne Klaudia i et yogastudio eller ute på tur i skog og mark. 

Klaudia balanserer livet som småbarnsmamma og vippestylist hos FRK Beauty på Bratsberg Brygge. En jobb hun utvilsomt trives i, til tross for at arbeidsstillingene medfører en del slitasje på kroppen. Klaudia klarer ikke helt å riste av seg tanken om å bygge en ny karriere for seg selv. - Jeg følte jeg måtte tørre å sette meg et nytt mål og drømme en ny drøm før jeg ble for gammel, forteller Klaudia. Og med det var det ingen vei tilbake for den energiske, unge damen. Ukjent farvann, upløyd mark - kjært barn har mange navn. Fremtiden avhenger av hva du gjør i dag så da er det bare å brette opp ermene og sette i gang, er det ikke, spør hun retorisk ut i luften. 

Fremtiden avhenger av hva du gjør i dag så da er det bare å brette opp ermene og sette i gang, er det ikke, spør hun retorisk ut i luften. 

Beautykonsulenten som ble bokfører

Med god hjelp fra sin tidligere sjef, fikk Klaudia omsider godkjent søknaden sin om å delta på et norsk nettstudium. Linjen regnskapsmedarbeider gjennom Fagskolen Kristiania var første steg mot en ny karriere og en nyvunnet lidenskap. 12 måneder senere er ukjent farvann ikke så ukjent lenger og Klaudia er klar for sin første jobb. Engasjert, nysgjerrig og lærevillig. Søknadene blir sendt og grunderne bak Aicono, Sondre Døli og Mats William Lia, plukker henne raskt fram i søkerbunken. - Et årsstudium er en svært praktisk rettet regnskapsutdanning som gir deg kompetanse til å utføre alle grunnleggende oppgaver innen regnskap og økonomi. De lærer deg praktisk regnskapsføring, regnskapsanalyse og økonomistyring slik at du kan gå rett ut i jobb etter endt utdannelse, forklarer Sondre. Aicono har etablert seg i Grenlandsfjorden som ivrige, nysgjerrige, ansvarlige og ærlige. De er et ungt regnskapsbyrå og de første til å utforske ny teknologi. Målet er å være proaktive, inspirerende og bygge mennesker fra grunnen. Veien videre for Klaudia kan for eksempel være et bachelorstudium.

Vi er ikke redde for å investere i gode mennesker og Klaudia har alle muligheter til å nå langt i denne bransjen, avslutter en smilende Sondre. 
Klaudia Matelonek