Publisert
09. mars 2022
Skrevet av Tone Mercedes Bøckman

Aicono siktet og skjøt. - Gullfuglen er sikret, smiler daglig leder, Mats

Headhuntet fra et internasjonalt milliardkonsern, nå har Fredrik Gurholt (29) landet i den grønne diamanten på Vessia.

Siljangutten er en av de småirriterende typene: du vet de som har så mange talenter at man må trekke pusten før man blir ferdig. Også er han selvfølgelig ydmyk i tillegg. Sannheten er at Fredrik både er en tidligere lovende syklist og langrennsløper, før han velger økonomistudier og samtidig totalrenoverer et hus.

- Nå holder samboeren min og jeg på med et nytt oppussingsprosjekt på Sneltvedt. Det går ikke så fort, men bedre seint enn aldri, som jeg liker å si, sier Fredrik. 

- Jeg skjønner ikke at du får tid til alt, jeg, sier Mats fra sidelinjen, og sikter til all snekringen og de mange treningsøktene han også får plass til i døgnets 24 timer. 

- Ja, også la oss ikke glemme at han har en kjæreste og en katt som også skal underholdes, ler Mats. 

Fredrik lyser opp. 

- Vil du se bilde? Ja, av pus, altså! Ikke av dama. Fredrik fniser og fisker kjapt opp mobilen. 

Huskatten Lurifax ser ut som en godmodig type i et godt hjem. Det er en lun stemning rundt bordet og det kollegiale samholdet man leser mellom linjene, forteller om et gründerselskap med stort hjerte. 

Headhuntet

29 åringen stortrives som snekker og ivrig mosjonist på hobbybasis, men det er i tallknusingen pengene ligger. 

- Jeg var alltid glad i matte på skolen så økonomistudier var et naturlig valg, sier Fredrik.  

Etter 3 år på Universitet Sørøst-Norge, avdeling Bø, fikk han jobb i Azets Insight på deres avdelingskontor i Porsgrunn. Her ble han i 2 år, før det langt mindre, men kløktige og innovative Aicono, spente armbrøsten og siktet. Med attraktive lovnader om flexitid og Aiconos spennende vekstpotensiale, landet de gullfuglen. 

- Fredrik er et talent som passer svært godt inn i vår kultur og visjon. Vi studerte sammen i Bø og har alltid utfylt hverandre. Han blir en stor ressurs for oss, sier daglig leder Mats. 

Fra gigantkonsern til liten gründerbedrift 

Fredriks tidligere arbeidsgiver, Azets Insight, kan skilte med over 160 kontorer rundt i Europa. I Norge alene er det over 1000 ansatte. Overgangen fra et innarbeidet milliardkonsern til et vekstselskap i startgropen med 3, snart 4 ansatte, tar han med knusende ro. 

- Jeg er en problemløser som finner mye motivasjon ved å gi merverdi og innsikt til kundene våre. Dette kan jeg gjøre både i store og små selskap. Dessuten synes jeg det er veldig spennende med Aicono sin digitale fremtidsvisjon. Et selskap for “morgendagens gründere,” klinger godt i mine ører. Dette gleder jeg meg skikkelig til, avslutter en fornøyd Fredrik.

Fredrik Gurholt